Domov

Elektronska pošta kjerkoli

Elektronska pošta je ena od najbolj uporabljanih storitev interneta. Ko nismo poleg svojega računalnika, vendar bi kljub temu želeli prebrati svojo pošto, imamo na voljo več možnosti. Nekateri ponudniki dostopa do interneta omogočajo branje elektronske pošte preko spletnih strani, zadostuje torej da imamo dostop do spleta in že lahko beremo in odgovarjamo na sporočila. Seveda pa moramo v tem primeru vedeti, kakšno je naše uporabniško ime in geslo za dostop do elektronske pošte (POP3 username).

AMIS.NET - http://posta.amis.net
MOBITEL - https://www.planet.si
SIOL - https://posta.siol.net
TELEMACH.NET - http://posta.telemach.net
T-2 - https://webmail.t-2.net/
TUŠ TELEKOM - http://webmail.tustelekom.si/

Poleg branja preko vmesnikov ki jih ponujajo ponudniki dostopa lahko uporabimo tudi javne spletne servise, ki se financirajo z oglaševanjem in uporabnikom omogočajo lasten elektronski naslov in dostop do pošte preko spletnih strani. Najbolj popularen je Google Gmail - http://www.gmail.com, ki omogoča tudi POP3 in IMAP dostop.

Brezplačni spletni poštni strežniki obstajajo tudi v Sloveniji. Njihova prednost je predvsem hitrost delovanja, ker so strežniki v Sloveniji se pošta odpre hitreje, poleg tega se sporočila, ki jih pošiljamo ali nam jih pošljejo drugi uporabniki interneta, ne pošiljajo naokoli po svetu. Naslovi: http://www.email.si - omogočen je tudi POP3/IMAP dostop (pop.email.si / imap.email.si) in posredovanje na mobilni telefon. Uporabniki omrežja Mobitel lahko uporabljajo https://www.planet.si.

Storitvi SLO.NET in SLOMAIL.COM sta bili ukinjeni.

Domov


Copyright © 2005 eSlovenija.net